Stallbygge...

Stallet hos de små är i ombygge, tog och målade om det i sommras men såg att det var termiter i golvet i ena boxen, trodde att det bara var ett par brädor men visade sig va betydligt värre så fått bryta upp golvet i hela stora boxen. 

Mindre kul med andra ord....

Men när jag ändå får byta golv där så tog jag ner väggen emellan stora boxen och Oves box.  Så ska flytta den väggen så stora boxen blir lite mindre och Oves lite större då den var i minsta laget innan men fick slå upp boxarna lite akut i höstas/vintras förra året så mått och sådant var inte på tanken utan bara hästarna fick tak över huvudet och box stor nog så de kunde vända sig och ligga ner var prio ett. 

För stunden är det åter en röra med massa ruttet trä i en stor hög... det ska tömmas nu i helgen/början på veckan. Då jag får hem ett lass grus som jag ska lägga som grund där sedan bara ett lager brädor och inte 4-5 som det var där innan. Ove och Rebels boxgolv består utav bjäljar från en järnvägsräls så de är så behandlade så inte ens termiter ger sig på det, men stora boxen bestod bara utav vanliga brädor och järngaller så det golvet var dömt till att ruttna >__<

När det är klart... igen funderar jag på åter måla om det :p Vill nog ha lite roligare färger och funderar på göra det ungefär som det ser ut i "selkammaren" i andra byggnaden. Ni ser de färgerna i inlägget med selen. 

 

Hur det såg ut när de flyttade in förra vintern:

Efter det målades om och gjort väggen bredvid dörren till stora boxen anpassad till en mini:

Funderar på göra boxdörrarna med mindre så de har samma höjd som Oves. Sedan vet jag inte om jag vill ha stolpar och listerna i svart eller behälla de vita. prio ett är iaf nu att få till golvet och upp väggarna igen.

Tänkte förtsätta blogga med uppdateringar om bygget.

5 sep 2015

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)