Blogg

Nyårs fest i sommarhagen

2 jan 2016

På nyårsafton fick hästarna fira genom att få springa nakna i sommarhagen vilket de uppskattade. 

Forts. Rebels inkörning

29 dec 2015

Det går sakta men säkert frammåt.

Rebel börjar hitta sin motor och bärighet. Han är en latmask så slutar jag driva

så stannar han på 2 röda sekunder. Men är vi ute så är det tvärtom så ska försöka få bilder när han tömkörd på annat ställe någon gång för han rör sig 10x bättre när han har mer driv i steget. 

Heartbreakers nya vintertäcke

5 nov 2015

Beställde ett HG vintertäcke till Heartbreaker från Danmark förra veckan.

Det är riktigt snyggt och suveränt med en avtagbar hals, höga bogveck samt stor svanslapp och en massa reflexer.

Nu kan vintern få komma säger han ;)

 

 

Rebels inkörning

2 nov 2015

Har kommit igång med Rebels inkörning nu. Vi varierar för stunden mellan att han arbetas lös nspänd för att hitta formen och stöd i bettet. Samt vissa dagar blir det tömkörning. Han har nu vant sig vid bettet så nu bråkar han inte längre med det och gapar och tjafsar med munnen. Har dock honom inspänd så trycket blir både i munnen och i ett sidepull för att han ska vänja sig bättre. Men kan nog snart gå över till endast bett. Han börjar även få med sig kroppen och trampa under sig i traven. Så han lär sig snabb och jobbar på bra när man är på honom. Slutar jag driva fram honom så stannar han och ställer sig och sover. Men är en rätt bra egenskap det med tycker jag ;)

 

Stamtavla

20 sep 2015

Gjort en namntavla till Heartbreaker. 

Tänkte göra ett par mindre åt dem alla och skriva ut och ha på deras boxar :)

Stallgolvet

19 sep 2015

Så var äntligen det sista på plats. 

Är bara lite krokar och täckeshängare som ska införskaffas sedan är det klart,

men stallet är nu redo för Ove och Rebel att flytta in.  

  

Stallet är färdigt!

17 sep 2015

Har äntligen fått alla boxarna och golvet på plats. 

Har blivit långa dagar uppe hos hingstarna sedan Heartbreaker blev skadad när jag släppte ihop dem. Så haar hunnit med att lägga golvet och få upp väggarna till Rebels box. Han har även fått en mindre lättare dörr än den jag gjort till Wix förra året. Är riktigt nöjd med resultatet, är bara det nya golvet som ska oljas in sedan är det färdigt att flyttas in i. Är lite smått som som jag vill fixa som tex att Heartbreakers boxdörr är lika hög som de andras dörrar och nästa år göra en vägg vid Oves dörr så den inte är så lång och otymplig som den är idag. Sedan velar jag om jag ska måla grått på utsidan av Oves och Heartbreakers boxar. Har idag målat det vitt ihop med hela väffen i gången, tänkte att det blir kanske lite ljusare och ser större ut men jag vet inte undecided Oves boxdörr och vägg får iaf vänta tills nästa år för det hinner jag inte med iår då jag vill börja ta in dom snart. Heartbreaker står redan inne, vilket han gjort sedan dag ett och inte bara för skadan. Men hoppas Ove och Rebel kan va ute fram tills månadsskiftet iaf då jag får ändra om vinterhagen nu när jag inte kan ha dem ihop... iaf blir det inte på tal om testa släppa ihop dem för ens Heartbreaker är helt återställd. Kan hoppas att de vänjer sig vid varandra bättre när de står bredvid varandra om nätterna.

Ska ta en bild på golvet när det är oljat och visa ihop med vad jag hade att göra med innan yell 

Stallbygge...

5 sep 2015

Stallet hos de små är i ombygge, tog och målade om det i sommras men såg att det var termiter i golvet i ena boxen, trodde att det bara var ett par brädor men visade sig va betydligt värre så fått bryta upp golvet i hela stora boxen. 

Mindre kul med andra ord....

Men när jag ändå får byta golv där så tog jag ner väggen emellan stora boxen och Oves box.  Så ska flytta den väggen så stora boxen blir lite mindre och Oves lite större då den var i minsta laget innan men fick slå upp boxarna lite akut i höstas/vintras förra året så mått och sådant var inte på tanken utan bara hästarna fick tak över huvudet och box stor nog så de kunde vända sig och ligga ner var prio ett. 

För stunden är det åter en röra med massa ruttet trä i en stor hög... det ska tömmas nu i helgen/början på veckan. Då jag får hem ett lass grus som jag ska lägga som grund där sedan bara ett lager brädor och inte 4-5 som det var där innan. Ove och Rebels boxgolv består utav bjäljar från en järnvägsräls så de är så behandlade så inte ens termiter ger sig på det, men stora boxen bestod bara utav vanliga brädor och järngaller så det golvet var dömt till att ruttna >__<

När det är klart... igen funderar jag på åter måla om det :p Vill nog ha lite roligare färger och funderar på göra det ungefär som det ser ut i "selkammaren" i andra byggnaden. Ni ser de färgerna i inlägget med selen. 

 

Hur det såg ut när de flyttade in förra vintern:

Efter det målades om och gjort väggen bredvid dörren till stora boxen anpassad till en mini:

Funderar på göra boxdörrarna med mindre så de har samma höjd som Oves. Sedan vet jag inte om jag vill ha stolpar och listerna i svart eller behälla de vita. prio ett är iaf nu att få till golvet och upp väggarna igen.

Tänkte förtsätta blogga med uppdateringar om bygget.

Inför betäcknings året 2016

3 sep 2015

Funderar om jag till nästa år ska beställa hem pregnamare och ha ett antal hemma. Antingen så stoägaren kan köpa direkt av mig eller att jag lägger till det i betäckningen så alla får en med sig för att kunna kolla stona efter 90 dagar.

Får klura på det. Som det ser ut för stunden kan bara 2 av hingstarna ta emot ston nästa år. Men ska kolla om kunna hyra en gräsplätt mitt emot av kommunen till en till hage. Så vi får se hur det blir. 

Hästens Dag 29/8 2014

31 aug 2015

I helgen hade vi Hästens Dag i byn. Som standard blev jag frågad att va med.

Blev Rebel även detta år då Ove har varit lite dålig i ögonen. Men Rebel skötte sig jätte bra. Visade honom först för hand hur man ställer ut en miniatyr, sedan släppte jag han lös och visade upp lite liberty. Rebel hade skit kul och skulle rulla sig framför publiken flera gånger. Vilket ledde till att han idag prydde första sidan på tidningen. Sedan fick en massa barn och vuxna komma fram och klappa honom och han stod så snällt så. Köpte ett par bilder på honom från en fotograf som var där. får se om jag tar ut henne någon dag sedan för få lite bilder på HB med... om han inte pälsat på sig allt för mycket sedan sist tongue-out

 

Test utav selen

28 aug 2012

Av någon anledning tycker jag det är lättare att skriva på nätterna :p

Ove och Rebel har idag fått testa selen. har tur att båda kan ha den. Hoppas bara att de fortfarande kan ha huvudlaget efter att jag fått hem körbettet med då det fick jag mixa lite med för att det skulle sitta bra. Själva selen ser ut att sitta jätte bra på dem båda. Rebel kommer jag bara träns träna ibland så han vänjer sig vid bett sp han inte blir som Ove.

Ove har jag tänkt börja tömköra 2 ggr i veckan nu i höst och hoppas på sätta han för vagn till våren. ommer föja riktlinjen som man gjorde med storhästar 3 är = arbetas 3 dagar/vecka 4 år = 4 dagar osv.

Samt så måste jag kömma igång med Prinsen igen, tänkt börja med 3 ggr/veckan 3 km i 3 veckor sedan 4 i samma visa, upp till 5 ggr. Då jag jobbar dygn kommer vi aldrig över 5 och ibland blir det bara 3 oxå. 

 

 

 

En dag på Hästens Dag

25 aug 2012

Idag har pållarna varit på utflyckt till Hästens Dag här i byn. Ove och Rebel skötte sig helt super. Hade nog 10-15 ungar runt oss hela tiden som skulle klappa, men de brydde sig inte alls. Ove har oxå låtit en autistisk pojke på 2-3 år sitta på honom så han var jätte glad efter det. De var nog de mest populära hästarna där, och väldigt många blev väldigt imponerade över hur coola och sociala de var även en hel del som ville skaffa sig en efter mött mina små. Så de visade verkligen upp hur underbara rasen är. Vi mötte även en tant på typ 60 år som kom fram och klappade dom, hon sa att hon var hästrädd och hade aldrig klappat på en häst i hela sitt liv innan :) På hemvägen såg jag en jag bekant ute med sin hund men när vi kom närmare så vek hon undan, frågade varför och när hon såg att det va jag om hon fram igen. Hon hade trott det var någon ute med 2 stora hundar så var lite rädd, när hon såg att de inte var hundar så vågade hon sig med fram med sin hund :p

 

Mini utrustning del 5.

28 jul 2012

Här kommer de 2 täcken jag hunnit ta bild på.

Regntäcke

Detta är köpt utav en privatperson på Tradera. Hon hade köpt det av Tina fick jag fram sedan.

Vad jag et så har hon de inte längre men en gr ju alltid att maila och fråga.

Detta gav jag runt 250 kr ör begagnat och Ove har strl 65 i det.

 

Fleecetäcke

Detta är köpt på EKO för 99 kr då de sålde dom för halva priset. Tror att det är ett Hansbro men är inte säker.

Detta är dock väldigt långt på Ove då det är strl 85, men då det är litet på alla de andra håll så har han det som torktäcke efter att han blivit duschad. Kommer sy in det när jag orkar och har tid.

Mini utrustning del 4.

26 jul 2012

Här kommer ett lite längre inlägg då jag glömt uppdatera under ett par dagar :)

Grimma

Denna är köpt på Granngården, tror det är Hansbro som gjort den.

Denna är i strl shetland så de är små i storlekarna. Ove får ha den på innersta hålet så denna passar även Prinsen.

Pris låg på runt 89 kr. 

Träns

Har bara bild på Oves träns än så ni får vänta på de andra. Detta är köpt från Ädelsson.

Tränset är som grimman från dom i konstläder så kvaliten är inte det bästa.

Tränset kostade 60 kr

 

Måste bara...

22 jul 2012

...tipsa om en super sida så här mitt i natten. De har hur mycket "skönhetsprodukter" som helst till häst som jag vill ha. Skulle kunna handla för flera tusen där. De har även många snygga täcken (även till miniatyrer!!). Så har jag pengar kvar efter Danmarks resan så blir det att skicka ivägen en beställning utav dom.

De har allt från grimmor och träns till snygga stigbyglar & massa fodertillskott 

 

 http://www.xtremehorsemakeover.com/index.html

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)